Ремонт-Р - Коли можна вмикати холодильник після перевезення?

Коли можна вмикати холодильник після перевезення?

Коли можна вмикати холодильник після перевезення?

Перше увімкнення холодильника — момент, від якого залежить подальша робота техніки. Ми підготували відповіді на питання, як правильно перевозити такий агрегат, і через скільки можна вмикати холодильник після транспортування.

Чи можна вмикати холодильник відразу після перевезення

Поширена помилка покупців – це увімкнення холодильника одразу після покупки. 
Фахівці рекомендують не запускати відразу після перевезення, щоб зберегти його функціональність. Причини чому не можна вмикати одразу: різкі перепади температури між вулицею і приміщенням, вид перевезення, наявність упаковки. 

Скільки часу має пройти після доставки холодильника

Перевезення холодильника
Коли можна вмикати холодильник після транспортування залежить від таких факторів:
1. Якщо агрегат транспортувався у горизонтальному положенні, потрібно почекати від 6 до 8 годин;
2. Якщо вертикальна доставка — у теплу пору року 2-4 години очікування, а взимку 4-8;
Транспортування має бути у вертикальному положенні, але якщо габаритних розмірів — можна й в горизонтальній позиції. Кут нахилу допускається до сорока градусів. Перед покупкою холодильника уточніть умови перевезення. Якщо обставини про доставку невідомі, і ви не знаєте через який час можна вмикати холодильник після перевезення, краще зачекайте до вісімнадцяти годин.
Представлені фактори обумовлені необхідністю нормалізації температури, щоб в контур циркуляції фреону не потрапило машинне мастило від двигуна компресора, аби уникнути короткого замикання.
Перше увімкнення холодильника після транспортування — гарантія довготривалої експлуатації. 

Покрокова інструкція підключення нового холодильника

Інструкція правильного підключення холодильника, кроки:
  1. Перевірити корпус агрегату. Переконайтеся, що пошкодження та дефекти відсутні.
  2. Підготувати місце встановлення. Розетка повинна бути поруч із холодильником. Вмикати холодильник через подовжувач не можна.
  3. Корпус повинен розміщуватися за 15 см від стіни.
  4. У процесі розпакування холодильник повинен знаходитися в горизонтальному або вертикальному положенні. Щоб відрегулювати холодильник, потрібно викрутити ніжки.
  5. Перевірити правильність настановних робіт.
  6. Увімкнути шнур до мережі, перевірити працездатність.

Чи можна вмикати порожній холодильник

Порожній холодильник
Перед експлуатацією холодильника, потрібно вмикати порожнім для стабілізації положення, а також температури протягом 2-3 годин, надалі агрегат не вимагає даної процедури. Виняток, коли ще можна агрегат залишати порожнім — розморожування, що здійснюється за повного вимкнення від електроенергії, потрібно здійснювати 1 раз на 3 або 4 місяці. Ця процедура не стосується холодильника з функцією «No Frost». 

Коли наповнювати продуктами новий холодильник

Холодильник з продуктами
Необхідно звільнити її від пакувального паперу. Потім — протерти полки та ящики, без використання будь-яких миючих засобів. Якщо відчуєте сильний запах від заводу, можна додати у воду оцту. Після цього увімкнути холодильник у заземлену розетку. Відрегулюйте температуру в камерах.
Холодильник повинен стояти ще 2-3 години при першому увімкненні, і тоді можна наповнювати продуктами. Наповнення їжею не повинно досягати більше 50%, уникайте гарячих страв, а також габаритного посуду. 

Чому не працює холодильник після перевезення

Майстер ремонтує холодильник
У більшості випадків щойно куплений холодильник не працюватиме за умов:
  • недотримання правил транспортування (кута нахилу, швидкості та якості дороги);
  • неакуратне розпакування;
  • відсутність огляду холодильника при отриманні;
  • відсутність знать про те, скільки не можна вмикати холодильник після транспортування;
  • увімкнення «на хвилинку» після покупки;
  • відсутність врегульованої температури;
  • неправильне встановлення положення. Встановлювати холодильник потрібно з невеликим нахилом назад, щоб дверцята зачинялися легко, розташовувати подалі від прямого сонячного освітлення. Кухонна плита має бути на відстань не менше 50 см;
  • перевантаженість кількістю продуктів. Наповнення має збільшуватися поступово.
Якщо Ви дотримувалися всіх умов, але холодильник шумить після першого увімкнення або ж не вмикається — вимкніть від енергопостачання на кілька годин. Перевірте установку, кріплення компресора, пускозахисне реле, конденсатор, кількість холодоагенту може бути вищою за норму. Якщо поломку не знайдено, зверніться до фахівців.
Придбання та встановлення холодильника — важлива процедура, від якої залежить подальша робота. Тому важливо знати, коли можна вмикати новий холодильник. Щоб не виникало неприємних ситуацій, ознайомтеся з інструкцією від виробника перед використанням.

Автор: Майстер Плюс

Фото: