Ремонт-Р - Заміна сальників та підшипників у пральній машині LG

Заміна сальників та підшипників у пральній машині LG

Заміна сальників та підшипників у пральній машині LG

За статистикою сервісних центрів однією з найпоширеніших поломок у пральних машин автомат LG є зношування підшипникового вузла барабана. При заміні підшипників, як правило, замінюють у комплекті і сальники. Складність такої поломки полягає в тому, що потрібно виконувати ряд механічних маніпуляцій, щоб витягти всі потрібні вузли із кожуха пральної машинки та здійснити заміну деталей.
Якщо у вашій машинці сталася така поломка, засмучуватися не варто. У цій статті ми розповімо вам всі докладні кроки такого ремонту, дотримуючись яких ви зможете виконати його вдома самостійно.

Причини пошкодження підшипників та сальників у пральній машині LG

Насправді причин з яких виходить з ладу підшипниковий вузол може бути кілька, і головною з них є пошкодження сальника. Адже ущільнююча резина служить свого роду захистом підшипників і не допускає потрапляння в них води. Тому як тільки на прокладці утворюються тріщини, то герметичність такої системи порушується.
До того ж сальник пральної машини LG може швидше виходити з ладу, коли пралка експлуатується в більш жорсткі умови. Наприклад, постійно при високій температурі від 90 до 95°C. Однією з причин виходу з ладу сальника вважається також заводський брак. Хоч таке трапляється і рідко, але все ж таки іноді буває. Бувають випадки, коли на виробництві забувають обробити підшипниковий вузол мастилом або поклали його дуже мало.
пошкоджені підшипники для пральної машини
Пошкоджені підшипники для пральної машини
Підшипник на пральну машину LG не завжди може виходити через несправність сальника. Досить часто підшипник пошкоджується через підвищене навантаження барабан, тобто коли відбувається систематичний дисбаланс. У такій ситуації машинка під час експлуатації може “стрибати” по кімнаті. Виробники пральних машин LG не просто так вказують в інструкції допустиму вагу завантаження білизни, тому завжди варто її дотримуватися.
Ще однією з причин такої поломки може бути використання неякісних деталей. Наприклад, якщо підшипник замінювався раніше і був поганої якості. Такі деталі можуть прослужити недовго, тому дуже важливо перед тим, як купити підшипник на пральну машину LG, поцікавитися якої він якості. І не забувайте, що у кожної деталі є свій експлуатаційний термін, і підшипник із сальником – не виняток. Навіть запчастини оригінальної якості рано чи пізно можуть зношуватися.
Основними ознаками, які вказують на те, що вам потрібна заміна підшипника в пральній машині LG можуть бути:
  • сильний шум при віджиманні білизни;
  • поява люфту в барабанному механізмі при обертанні його рукою;
  • сильний стукіт, скрегіт та інші сторонні звуки при обертанні барабана.
Якщо ви виявили таку поломку у своєму побутовому пристрої, то ремонт пральної машини LG відкладати не можна.

Підготовка місця, вибір інструменту

Для того, щоб спростити та полегшити такий ремонт пральної машини LG потрібно провести деякі підготовчі роботи, а саме: підготувати місце та підібрати інструменти для роботи. Для успішної заміни підшипників та сальників потрібно буде розібрати всю машинку, тому важливо полегшити доступ до її елементів з усіх боків корпусу. Найпростіше, щоб розбирання пральної машини LG проводилося в якійсь майстерні або, наприклад, в гаражі. На жаль, не у всіх є такі приміщення, тому для ремонту потрібно хоча б занести машинку в саму простору кімнату, застеливши перед цим підлогу плівкою або якимись ганчірками.
інструменти для ремонту пральної машини
Інструменти для ремонту пральної машини
Тепер, що стосується інструментів. На жаль, не існує одного універсального інструменту для ремонту пральної машини. Отже, вам можуть знадобитися різні пристрої та розхідники:
  • плоскогубці;
  • невеликий слюсарний молоток (бажано, щоб він був з м'яким покриттям ударної частини);
  • аерозоль WD-40 або її аналог;
  • герметик;
  • гайкові ключі (накидні, ріжкові тощо);
  • викрутки різної величини;
  • шпилька з металу для “вибивання” підшипника.

Заміна сальників та підшипників у пральній машині LG

Перед тим, як приступити безпосередньо до заміни підшипників і сальників у пральній машині LG, вам потрібно буде витягти бак з кожуха машинки. Здійснюється цей процес у кілька етапів:
  • Демонтаж верхньої панелі пральної машини LG. Для цього потрібно викрутити кілька шурупів з тильного боку техніки та відсунути панель назад, піднявши її трохи вгору.
  • Зняття елементів індикації та керування. Для того, щоб до них дістатися, потрібно буде спочатку витягти лоток порошкоприймача. Натисніть по центру виробу і викрутіть кілька шурупів. Далі від'єднайте відповідні блоки дроту, натиснувши фішки на платі.
  • Від'єднання нижньої частини лицьової панелі. Сервісна панель, за якою заховані різні елементи, утримується на пластикових клямках. За допомогою плоскої викрутки звільніть їх та зніміть деталь.
  • Зняття манжети дверцят люка. Резина ущільнювача кріпиться до машинки за допомогою тонкого дротяного хомута. Щоб зняти її, потрібно плоскою викруткою підчепити хомут і заправити ущільнювач усередину барабана.
  • Демонтаж передньої панелі машини. Передня стінка машини кріпиться кількома саморізами, що знаходяться біля порошкоприймача, внизу біля дренажного фільтра, по кутах та за панеллю керування.
  • Вилучення бака від навісних елементів та кріплень. Для цього потрібно демонтувати такі елементи, як: шланг від патрубка зливу, заливний клапан, трубку пресостату, дроти від ТЕНу, термостата, двигуна та помпи, кріплення амортизаторів.
  • Тепер можна дістати з корпусу бак і приступати безпосередньо до заміни деталей. Для цього за допомогою викрутки з тильного боку барабана дістати пошкоджений сальник.
  • За допомогою металевої шпильки акуратно вибити підшипник з його опорної поверхні.
  • Після зняття підшипника обов'язково добре почистіть посадкове місце від можливої корозії та старого мастила.
  • Встановлюємо новий підшипник, “забиваючи” його на своє місце. При цьому в жодному разі не можна застосовувати багато зусиль, а робити лише точкові удари по периметру.
  • Після цього наносимо шар мастила та встановлюємо новий сальник.
  • Збираємо машинку у зворотному порядку і запускаємо на тестове прання.
Демонтаж верхньої панелі пральної машини LG
Демонтаж верхньої панелі пральної машини LG
зняття елементів індикації та управління в пральній машині
Зняття панелі індикації та управління пральної машини
розбирання пральної машини LG
Розбирання корпусу пральної машини
Зняття сальника в пральній машині
Зняття сальника в пральній машині

Проблеми, які можуть виникнути під час такого ремонту

Навіть якщо ви дотримуватиметеся всіх цих інструкцій, через неуважність або відсутність досвіду в такому ремонті все одно можна припуститися деяких помилок, наприклад:
  • порушення цілісності заливного патрубка;
  • обрив або порушення контактів різного роду електропроводів;
  • деформація шківа;
  • пошкодження кріпильних елементів через неакуратне викручування;
  • деформація поверхні та деталей барабана.
Тому при розбиранні та збиранні конструкції пральної машини варто бути дуже уважним, щоб не пошкодити її запчастини. Найкраще сфотографувати сам процес, щоб нічого не забути при складанні техніки. Ну а якщо у вас виникли якісь проблеми чи складності, то краще звернутися за допомогою до фахівця.

Автор: Майстер Плюс

Фото: