Ремонт-Р - ЧОМУ ВИХОДИТЬ З ЛАДУ КУХОННИЙ КОМБАЙН ТА ЯК ВИКОНАТИ ЙОГО РЕМОНТ

ЧОМУ ВИХОДИТЬ З ЛАДУ КУХОННИЙ КОМБАЙН ТА ЯК ВИКОНАТИ ЙОГО РЕМОНТ

ЧОМУ ВИХОДИТЬ З ЛАДУ КУХОННИЙ КОМБАЙН ТА ЯК ВИКОНАТИ ЙОГО РЕМОНТ

Сьогодні на кухні є багато побутових приладів, які є незамінними помічниками для кожної господині. І серед усіх цих приладів кухонний комбайн займає одне із перших місць. Адже завдяки такому приладу можна виконати багато корисної роботи, заощаджуючи багато дорогоцінного часу, який можна провести набагато цікавіше, ніж кухонні турботи. Кухонні комбайни вже наскільки вдосконалені, що виконувати багато різних завдань з приготування смачних і корисних страв стало набагато швидше і простіше. Цей прилад став незамінним помічником на кухні, тому найменші його несправності дуже засмучують господарок і стають для них серйозною проблемою. Саме з цієї причини ми і вирішили поповнити нашу рубрику корисних статей інформацією про несправності кухонних комбайнів, і розповісти вам, чому вони виникають і як їх позбутися.

Пристрій кухонного комбайна

Кухонний комбайн має декілька окремих елементів. До основних елементів відносяться:
Мотори для кухонних комбайнів
- приймач перероблюючих продуктів;
Чаші кухонних комбайнів
- камера для обробки інгредієнтів;
Ножі для кухонних комбайнів
Тертки для кухонних комбайнів

- головна панель керування комбайном;
- електрична проводка, яка з'єднує основні елементи.

Зовні корпус комбайна, як правило, виготовляється з міцного і високоякісного пластику, що дозволений для використання в харчовій промисловості. А, що стосується решти всіх деталей для кухонного комбайна, то вони виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі. І це цілком зрозуміло, адже сталь є довговічною, а на всі внутрішні деталі комбайна подається високе навантаження. Звичайно, є деякі деталі, а саме насадки, що можуть бути виготовлені з якісного та міцного пластику.

Основні причини неполадок кухонних комбайнів

Перед тим, як описати основні причини несправності кухонного комбайна, спробуймо розібратися, які бувають кухонні комбайни. А діляться дані прилади на три основні типи:
- міні комбайни;
Мікрокомбайн
- компактні кухонні комбайни;
Комбайн середньої складності
- багатофункціональні кухонні комбайни.
Кухонная машина
Останній вид кухонних комбайнів ще називають кухонними машинами з тієї причини, що в ньому скомбіновано кілька приладів, це може бути, наприклад, м'ясорубка і соковитискач, плюс функціонал комбайна. Однак, незважаючи на різні функціональні особливості, у всіх трьох типів однаковий принцип роботи.
При виборі цього пристрою потрібно враховувати безліч параметрів. Важливою є наявність потрібних насадок. А їх багато. Перерахуємо основні: блендер, вінчик, для збивання, для замішування тіста, для нарізки картоплі, для нарізки кубиками, для нарізки соломкою, подрібнювач, різні терки, для колки льоду, млинка, м'ясорубка, прес для цитрусових, відцентровий соковитискач та інші.
Крім того, ви також можете враховувати такі параметри, як потужність двигуна, об'єм чаші, матеріал чаші, матеріал корпусу.
Розглянемо процес роботи. Після завантаження продуктів у робочу камеру комбайна вони доводяться до потрібного стану відповідно до заданої програми. Процеси можуть змінюватися, для цього необхідно замінювати насадки на них та задавати пристрою необхідні команди. Насадки рухаються завдяки електричному двигуну. Зрозуміти, що ваш кухонний комбайн вимагає термінового втручання, досить просто, для цього необхідно уважно стежити за його роботою та звертати увагу навіть на незначні похибки. А якщо бути більш точним, то варто задуматися, якщо ви помітили під час роботи хоча б одну з описаних нижче ситуацій:
- під час роботи кухонного комбайна ви почули невластиві, його роботи, звуки, наприклад скрип, стукіт, скрегіт та інші їм подібні;
- під час роботи кухонного комбайна ви відчули, що від приладу йде неприємний запах горілої проводки;
- під час роботи комбайна на насадках утворилися тріщини та сколи;
- при включенні прилад починає працювати в нерівномірному темпі, або він працює не в тому режимі, що відповідає заданій програмі;
- при включенні пристрій не хоче активуватись і починати працювати.
Що стосується частини з передачі крутного моменту, то в деяких комбайнах застосовується ремінна передача для обертання з необхідною швидкістю робочих насадок. Коли пристрій починає погано працювати, то, можливо, в ньому зносився ремінь і його варто замінити на новий.
Ремені для кухонних комбайнів
Також є і шпонкова передача крутних зусиль, в даному випадку може зноситися шпонка, що також призведе до непрацездатності комбайна.
Існує безліч варіантів неполадок комбайнів, з ладу можуть вийти будь-які його внутрішні елементи. Іноді буває так, що в кухонному комбайні зламалася одна деталь, але порушується працездатність всього механізму. Іноді, але дуже рідко, бувають проблеми в роботі проведення кухонного комбайна, це може статися, коли відбувається коротке замикання.

Зламався кухонний комбайн – що робити

Все добре, коли кухонний комбайн працює, але що робити, якщо в його роботі стався збій? Скажімо так, який би у вас не був дорогий кухонний комбайн, він всеодно може вийти з ладу, і це цілком зрозуміло, адже це прилад, який працює за рахунок деталей, об'єднаних в одному корпусі. А деталі мають властивості з часом зношуватися та виходити з ладу, при цьому порушуючи роботу всього приладу. Ремонт кухонного комбайна найкраще довірити фахівцям, але якщо у вас є поняття про те, як працює побутовий прилад, то можете спробувати відремонтувати його самостійно. Але, це як кажуть на свій страх і ризик.
Якщо ви вирішили своїми руками виконати ремонт кухонного комбайна, то перше, що потрібно зробити, перш ніж його розібрати, це перевірити гарантійний талон. Якщо на ваш комбайн ще діє гарантія, після вашого втручання, якщо щось піде не так, у гарантійному сервісі вам відмовлять. Адже для виконання ремонту вам доведеться розібрати прилад, а при цьому ви зірвете всі заводські пломби, саме з цієї причини гарантія на нього автоматично припиняється. Ці умови прописані в гарантійному талоні кухонного комбайна, і вам цю інформацію може надати продавець у магазині. Якщо гарантія дійсна, то не експериментуйте, а віднесіть пристрій до сервісного центру, де майстри виконають якісний та професійний ремонт кухонного комбайна.
Але як буває здебільшого, поломки відбуваються вже після закінчення гарантійного терміну. Тож рішення за вами. Але, ми все ж таки рекомендуємо звернутися за допомогою до фахівця. Адже часто при поломці кухонного комбайна, потрібно замінити деталі, а для цього потрібно мати спеціальні інструменти, і знати, де взяти деталь, а найголовніше, правильно підібрати цю деталь, адже вона повинна підходити до вашого приладу.
Якщо все ж таки ваше рішення самостійний ремонт, то вам потрібно запам'ятати кілька корисних порад. Їх ми наведемо нижче у нашій статті.
Розбираючи кухонний комбайн, краще замалювати або фотографувати, що і звідки ви знімаєте. Адже все потім вам доведеться зібрати назад, але так, щоб ніяких зайвих або відсутніх деталей не виявилося. Усі дії зводяться до наступного:
- вимкніть прилад з розетки та дістаньте з нього всі деталі, що знімаються;
- зніміть сам комбайн і переконайтеся в цілісності ременя та приводних шестерень;
- зніміть вищезгадані елементи, і дістаньте двигун. Ретельно огляньте його на предмет цілісності та працездатності;
- приберіть захисний кожух із редуктора та перевірте приводний вал на ознаки дефектів.
Як правило, найнезначніші поломки та їх вирішення можна знайти в інструкції до вашого приладу. Якщо там немає потрібної вам інформації, то підказки можна знайти на просторах Інтернету.
Коли ви збираєтеся купувати заміну для якоїсь деталі, рекомендовано брати оригінальні елементи, але можна брати і їх аналоги, але це мають бути перевірені деталі, адже підробок сьогодні дуже багато, і вони можуть вам просто не підійти. Придбати необхідні запчастини до кухонного комбайна ви можете у каталозі нашого інтернет магазину. Крім того, ви можете скористатися на нашому сайті спеціальною формою «Підбір запчастин».

Поради, як продовжити термін експлуатації кухонного комбайна

Якщо ви хочете, щоб ваш прилад працював без перебоїв довго, то прислухайтеся до наших порад.
Перед використанням кухонного комбайна ознайомтеся з інструкцією з експлуатації. Покладатися на інтуїцію не варто.
У кухонному комбайні слід обробляти лише дрібнопорізані продукти. У жодному разі не використовуйте кухонний комбайн для подрібнення заморожених продуктів та твердих продуктів. Так, є такі комбайни, які мають функцію для подрібнення твердих продуктів. Але, ви повинні переконатися в наявності цієї функції саме у вашому приладі.
Якщо ви включили кухонний комбайн, він попрацював зовсім недовго і ви почули запах гару, і плавленої пластмаси, то не потрібно чекати, а одразу вимикайте комбайн. Якщо ви цього не зробите, то станеться коротке замикання і прилад вийде з ладу.
Коли всі процеси, які ви повинні були виконати на кухонному комбайні, закінчені, вам слід негайно промити всі елементи кухонного комбайна, що були задіяні у процесі роботи. Всі деталі приладу потрібно добре просушити, і коли ви користуватиметеся приладом наступного разу, то у вас всі його частини, що знімаються, будуть готові до роботи. У жодному разі не застосовуйте насадки, на яких є дефекти, це може зашкодити самому комбайну.
На кожен товар виробник дає гарантійний талон і кухонний комбайн не виняток. Але це не вічна гарантія. Тому після того, як гарантія закінчилася, прилад все так само, а то й більше потребує догляду та обслуговування. Саме з цієї причини фахівці рекомендують проводити технічне обслуговування кухонного комбайна не менше одного разу на рік. Ви можете це робити самостійно або завозити прилад в сервісний центр. Де вам його розберуть, змажуть усі необхідні деталі, виконають заміну всіх зношених запчастин. Це дозволить приладу працювати довго та якісно без зайвих проблем та похибок. Все це дозволить вам уберегти прилад від серйозних поломок та великих витрат на його ремонт чи купівлю нового кухонного комбайна.


Фото: