Ремонт-Р - Щітки для пилососа - їх призначення

Щітки для пилососа - їх призначення

Щітки для пилососа - їх призначення

На сьогоднішній день пилосос в будинку це вже нормальне явище і без нього важко уявити свій побут, а точніше прибирання будинку. Уже навіть не хочеться згадувати, як виконувати прибирання за допомогою звичайного віника.
Але, важливо розуміти, що будь-який побутовий прилад має свою базову комплектацію. І комплектація має дуже велике значення при виборі приладу. І пилосос не виняток, від його комплектації буде залежати, комфортно буде, проходити прибирання чи ні. Саме з цієї причини потрібно уважно вибирати пилосос для дому та обов'язково питати за базову комплектацію даного приладу.

На що звернути увагу при покупці пилососа

Рано чи пізно побутову техніку доводиться міняти на нову. Короткий термін експлуатації має дрібна побутова, і в перелік цієї побутової техніки входить і пилосос. Так, ось важливо знати, що при покупці нового пилососа варто звертати увагу не тільки на його ціну, якість і виробника, а й на комплектацію приладу. Від комплектації пилососа буде залежати комфортність його використання і якість прибирання.
Є пилососи в базовій комплектації, яких йде одна щітка, це економ варіанти, а є моделі, що комплектуються декількома щітками, ці моделі коштують вже дорожче. Але, воно того варте, адже якщо в наборі до пилососа є кілька щіток, то прибирання стає простішим і комфортнішим. На ринку є багато комплектуючих для пилососів різних моделей і різних виробників, і у кожного з них свої експлуатаційні характеристики, ось саме в цьому відмінність між ними.
Якщо в базовій комплектації до вашого пилососа не йшло кілька щіток, то ви можете їх придбати окремо. Але, це в тому випадку, якщо ви хочете поліпшити якість прибирання в будинку. Добре коли в базовій комплектації пилососа є щілинна насадка, адже нею дуже зручно чистити килими і меблі, особливо від пилу. Але, наявність такої щітки є не завжди в комплекті.

Які бувають щітки для пилососа

На ринку побутової техніки представлені різні моделі пилососів і до них є різні щітки. І основна їх відмінність в їх конфігурації, експлуатаційних характеристиках, призначенні і параметрах. Ще щітки між собою можуть відрізнятися тим, що використовуватися можуть не тільки для пилососів. За даними відмінностям щітки можна розділити на три види:
Набір насадок для пилососа
1. Щітки пилососа для сухого прибирання.
2. Щітки пилососа для вологого прибирання.
3. Щітки для прибирання з використанням пари.
Якщо розглядати нові моделі пилососів, в яких відсутній пилозбірник у вигляді мішка, то до них є багато додаткових комплектуючих, що розширюють їх можливості. Кожна фірма виробник виготовляє щітки таким чином, щоб користувачеві було, якомога комфортніше використовувати пилосос. Зверніть увагу, що кожен виробник розробляє і виробляє щітки виключно під свої прилади і підходять ці щітки тільки для тих моделей пилососів, для яких проводилися. Це дуже важливо, не забувайте про це.
Ще щітки поділяють на такі підвиди:
- щітки пилососів, що призначені для прибирання підлоги і килимів;
- щітки пилососа, що призначені для прибирання та очищення м'якої і полірованої меблів;
- щітки пилососа, що призначені для очищення матраців і подушок;
- щітки пилососа, що призначені для прибирання шерсті і волосся.
Насправді виробники намагаються вдосконалити свої прилади, видозмінювати їх і робити зручними для використання. І тому придумують багато додаткових комплектуючих, що будуть розширювати функціонал пилососа. Є у них у продажі і універсальні щітки для пилососів, що відрізняються рядом особливостей. Такими щітками комплектуються практично всі комплектуючі, саме ця щітка йде в базовій комплектації. Це сама звична для користувача щітка.

Універсальна насадка для пилососа

Кожен пилосос, не залежно від виробника і від ціни, комплектується щіткою, у якій є висувний ворс і у якій змінюється її діаметр. Такі щітки називаються універсальними і їх можна використовувати для очищення будь-якої поверхні. Але, незважаючи на це найчастіше їх, використовують тільки для очищення підлог.
Универсальная щетка пылесоса
Регулювати універсальну щітку можна натисканням однієї кнопки. І є у неї кілька режимів:
- перший режим використовується в тому випадку, коли необхідний щільний контакт з покриттям, в такому випадку на щітці є наявність невеликого дрібного ворсу. Такий режим використовується, коли вам потрібно почистити, килим, палас і інші м'які покриття.
- другий режим роботи щітки використовується для прибирання гладких поверхонь, і тоді вже на щітці висувається довгий ворс.
А чи знаєте ви, що почистивши килими, ви не позбулися всього пилу і бруду свого будинку. Велика частина пилу завжди збирається в важкодоступних місцях, які часто називають «застійними зонами». І в цих зонах ще залишається приблизно відсотків тридцять пилу. І найпоширеніші місця, де скупчується ось цей відсоток пилу, це задня частина вашої меблів, особливо м'яких куточків, крісел тощо. З цією проблемою вам допоможе впоратися все та ж універсальна насадка для пилососа. Просто поставте ворс на щітці на другий режим роботи і все - вперед боротися з пилом. А ось якщо розглядати інші проблемні місця, то у них за допомогою такої щітки не впоратися, вона просто туди не поміститься. Тому тут вже необхідно використовувати вузьку щітку, якщо вона є в комплектації до вашого приладу. Якщо її немає в базовій комплектації, то найкраще придбати.

Пилосос для вологого прибирання - миючий

Бездоганно найкраще прибирання будинку це вологе прибирання, але, на превеликий жаль, простий пилосос з цим не впоратися. Для вологого прибирання призначений спеціальний миючий пилосос, що комплектується спеціальними щітками, завдяки яким в будинку буде завжди чистота і свіжість. За допомогою миючого пилососа ви зможете більш якісно очистити килими, аж до підстави ворсу, а ось звичайним пилососом для сухого прибирання цього не зробити, він тільки зверху на килимі збере сміття і пил.
Набір насадок для пилососа
Насадка для миючого пилососа піднімає весь ворс на килимі і очищає його. Але, її можна використовувати не тільки для килимів, а й для інших поверхонь, плитки, ламінату, і будь-яких інших рівних поверхонь у вашому будинку. Завдяки даній щітці вода розподіляється рівномірно, і пил забирається якісно і швидко. Коли ви проводите даною щіткою у напрямку від себе, то відбувається розподіл води по поверхні і її миття, а ось коли проводите щіткою в зворотному напрямку, то за рахунок спеціальної резинової плоски, відбуватиметься очищення поверхні.

Щітка пилососа для чищення килимів

Дуже вже не люблять господині чистити килими, що мають довгий ворс. Але, виробники і тут постаралися догодити користувачеві і розробили спеціальну щітку для килимів. Дана щітка ідеально чистить всі килимові покриття за рахунок спеціальної вставки з довгого ворсу, що стоїть всередині щітки. Така щітка ідеально, отчищає кожен сантиметр килима і робить це дуже якісно. Якщо корпус цієї насадки буде середнього розміру, то це буде найідеальніший і виграшний варіант, і вона впорається не тільки зі збиранням пилу, але і сміттям. А можливо це за рахунок потужного потоку повітря і геометрії насадки. Щітку для килимів ще називають аналогом універсальної щітки пилососа.
Щітка для килимів

Щілинна щітка - її призначення

Як ми вже згадували вище універсальна, широка щітка не скрізь може прибрати бруд і пил. У важкодоступних місцях, на жаль, пил залишається і саме для прибирання таких зон призначена вузька щітка пилососа, так звана щілинна щітка. Не у всіх моделях пилососів вона є в базовому комплекті. Якщо її немає, то вам доведеться її купити окремо, так як без такої щітки прибрати якісно вугли і всі важкодоступні місця буде дуже складно. Щілинні щітки можуть бути різних форм, але одне в них незмінне - вони компактні і малогабаритні. Найчастіше виробники роблять їх круглої форми з коротким і не дуже густим ворсом.
Щілинна щітка
Як бачите, насправді щітка пилососа грає більшу роль в його якісній роботі. І якщо ви будете знати, які види і типи щіток пилососа бувають, то ви зможете правильно їх підібрати для свого пилососа, і вам буде набагато комфортніше, його використовувати і якість прибирання буде істотно поліпшуватися.

Автор: Майстер Плюс

Фото: