Ремонт-Р - Що робити зі старим холодильником?

Що робити зі старим холодильником?

Що робити зі старим холодильником?

Всім відомо, що холодильник це прилад, що має досить таки тривалий термін експлуатації. Але, навіть такі прилади доводиться міняти на нові. І ось коли приходить цей момент заміни, і новий холодильник вже обраний, то виникає питання: «А що ж робити зі старим холодильником, куди його подіти?». Просто винести його з дому не вийде, адже він великий, у відро для сміття не покладеш. Ось в нашій статті ми і розповімо, що робити з помічником, що вірою і правдою служив вам багато років.

Як правильно утилізувати стару побутову техніку

Якщо побутова техніка постаріла, і ви маєте намір її замінити на новий прилад, то ви повинні знати, що просто викинути прилад на смітник не можна. Це карається законом, адже всі побутові прилади повинні бути правильно утилізовані. Це пов'язано з тим, що в них є елементи, що шкодять навколишньому середовищу. Є, звичайно, свідомі комунальні служби, що піклуються про своє місто, і ставлять спеціальні контейнери для старих побутових приладів. Але, таких служб, на превеликий жаль дуже мало. Якщо ви не бачили біля свого будинку такого контейнера, то ви можете для початку зателефонувати в ЖКГ і запитати, можливо, у них є інформація, де приймають на утилізацію такі прилади. Як правило, у великих містах є служби, які займаються утилізацією старої побутової техніки, якщо їм зателефонувати, то вони приїдуть і заберуть прилад, а ви їм оплатіть їх послуги. Так, є такі, хто не знає, куди подіти старі прилади, або не хочуть платити за послуги спеціальних служб.
Cтаренький холодильник на даче
Деякі користувачі відвозять старий холодильник на дачу, або віддають в село, якщо він ще робочий і його можна використовувати. Бувають випадки, коли старий холодильник здають на запчастини. Кожен робить так, як вважає за потрібне.

Як вчинити зі старим холодильником без шкоди собі і навколишньому середовищу

Якщо користувачі стежать за пропозиціями і рекламою магазинів, то вони можуть потрапити на вдалу і вигідну акцію, де магазини пропонують замінити ваш старий холодильник, на новий холодильник або будь-який інший побутовий прилад з доплатою. Якщо ви турбуєтеся про навколишнє середовище, то не полінуйтеся, покопатися в газетах, на інтернет сайтах, де дуже багато є оголошень про те, що фірми скуповують старі меблі і стару побутову техніку. Це буде вигідно і вам, адже ви звільните місце в своїй квартирі, та ще й отримаєте за це гроші, хоч і невеликі, але все ж приємно.
Продажа старого холодильника
Якщо у вас немає часу на пошуки таких оголошень, і ви не зацікавлені в грошах, що вам дадуть за старий холодильник, то ви можете дати оголошення, про те, що безкоштовно віддасте старий холодильник на умови самовивозу. І це буде актуально, вже незабаром у вас буде дуже багато бажаючих його забрати. А особливо, якщо техніка робоча, її з радістю заберуть, наприклад, в розплідник для тварин.

Що робити тим, хто не може викидати старі речі

Люди бувають різні, і серед нас є ті, хто просто на просто не любить викидати старі речі, так як вони їм дають інше життя. У таких людей є багато фантазії, цікавих ідей і, звичайно ж, золоті руки. А ще багато терпіння і натхнення. І тому такі люди точно знають для чого їм знадобитися старий холодильник.
Якщо холодильник користувач залишає у себе, і буде використовувати його для якихось цілей і рукоділля, то перше, що він повинен зробити перед розбиранням, це випустити з нього весь фреон. Якщо маєте знання як це зробити, то можна зробити самому, якщо ж таких знань немає, то потрібно запросити майстра по ремонту холодильників і він звільнить систему від фреону. А вже потім сам корпус холодильника це вже поле для рукодільників, де вони можуть проявити свою фантазію та вміння.
Зі старого холодильника можна багато чого цікавого зробити. Наприклад, можна зробити домашній інкубатор, або ж саморобну коптильню, в якій будете готувати рибу, м'ясо, ковбаси тощо. А є такі креативні люди, що зі старого холодильника на дачі у себе роблять міні-льох, вкопуючи його в землю. Ще дуже часто використовують старий холодильник в якості парника, де вирощують ранні овочі. Також якщо гарненько подумати і попрацювати руками, то з старого холодильника може вийти відмінна шафка для ручного інструменту в гаражі або сараї.
Старенький холодильник, как шкафчик для инструмента
Варіантів, як ви бачите багато, і хто що для себе вибирає. Хто без докорів сумління викидає холодильник на смітник, і він приносить шкоду навколишньому середовищу, хто шукає варіанти, куди здати прилад на утилізацію, а той, хто має фантазію, вміє працювати руками і не лінується, творить з старого побутового приладу відмінні і потрібні речі.
Новый вид из старого холодильника
Будьте свідомими і не викидайте стару побутову техніку на смітник, не засмічуйте нашу планету, не полінуйтеся, витратьте півгодини свого часу і знайдіть компанію, що приймає побутові прилади на утилізацію або ж знайдіть для старих і непотрібних приладів нових власників.
Вдалих вам покупок!
 

Автор: Майстер Плюс

Фото: