Ремонт-Р - Правила транспортування пральної машини

Правила транспортування пральної машини

Правила транспортування пральної машини

Перевезти пральну машину з магазину додому, якщо ви її тільки що купили, це не проблема, адже вона надійно упакована в заводську упаковку, і все надійно закріплено. А це означає, що вона захищена від струсів та пошкодження, що можуть статися при транспортуванні. Практично всі магазини пропонують вам ще і послуги доставки, а ви тільки оплачуєте товар і доставку. В такому випадку ви зовсім не турбуєтеся, адже за перевезення машинки несе відповідальність магазин, до того часу, поки прилад не стоятиме у вас в квартирі.
А ось якщо вам потрібно перевезти пралку з квартири в квартиру, то тут вже виникають складнощі, адже транспортування повинно бути правильним, щоб потім не довелося їхати в магазин за одною пральною машиною.
Пральна машина
Хто не знає, трохи розпишу. Коли ви купуєте пральну машину, в ній встановлено спеціальні болти, які надійно фіксують барабан. Це необхідно для того, щоб при транспортуванні приладу барабан не вештатися, і не було ніяких пошкоджень всередині пральної машини. Кути надійно зафіксовані пінопластовою упаковкою і все затягнуті плівкою. За рахунок цього транспортування приладу проходить без всяких казусів.
А як же правильно транспортувати пралку, яка вже не перший рік вам служить? Про транспортувальні болти не всі, на жаль, пам'ятають, а якщо і пам'ятають, то не знають де вони лежать. Про упаковку і мови йти не може, адже дев'яносто відсотків користувачів її викидають відразу ж після покупки. Та й для перевезення машинки не завжди використовується пристосований автомобіль, а використовується той, що є або той, що більш доступний.
Саме з цієї причини потрібно і важливо знати, як правильно виконувати транспортування пральної машини. Цій темі присвячуємо публікацію в нашій рубриці корисних статей.

Зміст:

Спочатку підготовка до транспортування

Як правильно транспортувати пральну машину

 

Спочатку підготовка до транспортування

Якщо вам потрібно буде транспортувати пральну машину, то ви повинні розуміти, що до транспортування побутового приладу необхідно заздалегідь підготуватися. І перше, що потрібно зробити, це злити з пралки всю воду, навіть найменші залишки. А залишки є, і вони, як правило, на самому дні приладу. Щоб злити всю воду, вам потрібно виконати наступні дії:
- нахиліть пральну машину;
- дістаньте з отвору труби зливний шланг і встановіть його нижче рівня піддону;
Зливний шланг нижче рівня піддону
- коли вода повністю буде злита, залиште відкритим лоток, це дозволить випаруватися вологи, що ще залишилася.
Візьміть акуратно шланг зливу і мережевий кабель, скрутіть їх або стягніть злегка хомутами із пластику. Після цього, використовуючи широкий скотч, прикріпіть шланги до корпусу пральної машини. Для надійності, і безпечного транспортування буде добре обмотати шланг м'якою тканиною, плівкою харчовою або плівкою з пухирцями.
Варто приділити увагу і порошкоприйсачу з дверцятами пралки. При транспортуванні вони можуть відкритися і пошкодитися, щоб такого не сталося, попередньо закріпіть їх за допомогою скотча.
І найголовніше - болти для барабана.
Транспотрувальні болти ПМА
Все ж краще перевернути все і знайти їх. Якщо знайти не вдалося, спробуйте купити нові болти для своєї пральної машини. Якщо і тут вас наздогнала невдача, то вам нічого не залишається, як закріпити барабан, використовуючи підручні засоби.
Щоб закріпити барабан пральної машини самостійно, без болтів, перше, що потрібно зробити, це зняти верхню кришку пральної машини або дно її корпусу. Після чого між барабаном і стінками бака, встановіть шматок поролону або пінопласту. Вся справа в тому, що ви повинні запобігти тряску барабана під час транспортування. Адже якщо цього не зробити, то барабан, теліпаючись, може пошкодити бак, а саме стати причиною утворення тріщин в ньому, а також може стати причиною і інших серйозних пошкоджень всередині пральної машини.
Якщо все, описане вище зроблено, то залишається останній пункт, упакувати корпус пральної машини, щоб його не пошкодити при перевезенні. Для цього можна використовувати старі ковдри, або плівку з пухирцями. Обмотайте корпус і закріпіть упаковку скотчем або мотузкою, головне, щоб добре трималося. Ну, ось і все - підготовка закінчена, можна думати, чим же перевезти пральну машинку на нове місце проживання.
 

Як правильно транспортувати пральну машину

Готуючись до переїзду, ви ж чітко розумієте, що вам потрібно буде перевозити меблі, речі та побутову техніку, в тому числі і пральну машину. Не лінуйтеся, подбайте про те, щоб це зробити правильно. Адже від цього буде залежати, як довго і коректно працюватиме побутовий прилад. Правила транспортування пральної машини єдині і вони чітко і грамотно розписані в інструкції до приладу. Виділіть пару хвилин і ознайомтеся з ними.
А правила транспортування наступні:
1. Транспортувати пралку потрібно тільки у вертикальному положенні, тобто так, як вона стоїть у вас у ванній кімнаті.
Транспортування сма вертикально
2. Перед транспортуванням обов'язково потрібно зафіксувати. Як це зробити, можете прочитати вище в статті.
3. Забороняється транспортування пральну машину, якщо в ній є вода, це може потім згубно позначитися на її роботі.
4. Упакуйте корпус пральної машини, звичайно, бажано в упаковку виробника, але, якщо її немає, то потрібно використовувати підручні засоби.
Сма в заводській упаковці
5. Зверніть увагу, що перед транспортуванням пралку потрібно надійно зафіксувати в транспортному засобі, яким буде здійснюватися перевезення.
6. При транспортуванні пральної машини, транспортний засіб, що використовується для перевезення, потрібно вести дуже акуратно, а це значить не гальмувати різко. Якщо знаєте добре всі маршрути до місця, куди буде перевозитися машинка, то найкраще вибрати маршрут, так, щоб дорога була рівною і поменше ям і поворотів. Але, це звичайно по можливості.
Правила, це добре, але іноді в житті доводиться їх порушувати, і з цим нічого вдіяти не можна - це життя. Як показує практика, що від деяких з цих правил можна відступити. Звичайно, все це на ваш власний страх і ризик. Йдеться тому, в якому становищі перевозити пральну машину.
Можна перевозити пральну машинку «лежачи», але це за умови, що по-іншому ну ніяк. Лягати пралка на задню стінку, тобто люком завантаження вгору. Під неї застеляють щось м'яке і машинку надійно фіксують.
Транспортування сма лежачи
На бічній стінці пральну машинку перевозити не рекомендують, особливо коли зверху виявляється порошкоприймач пралки. Вся справа в тому, що можливо не вся вода з пральної машинки була злита. В такому випадку волога може потрапити на електронні елементи агрегату, і тоді будуть великі проблеми. Адже пральна машина буде працювати некоректно або зовсім перестане працювати. А ремонт електронної плати пральної машини коштує грошей. А іноді така недбалість може призвести до покупки нової пральної машини, адже ремонт може бути не доцільний.
Ще зверніть увагу на те, що вам потрібно буде найняти вантажників для навантаження і розвантаження пральної машини. Це приблизно дві людини. А якщо машинка виробництва AEG або Miele, які мають вагу близько ста кілограм, то і три людини. Якщо хочете заощадити на вантажників. Попросіть знайомих допомогти вам.
Як бачите не так просто взяти і перевести пральну машину з квартири на дачу або в інше необхідне вам місце. Якщо не хочете проблем в роботі пральної машини після перевезення, то варто подбати про правильну підготовку до транспортування і самого процесу транспортування.

Автор: Майстер Плюс

Фото: