Ремонт-Р - Чому чайник пахне пластмасою і як з цим боротися?

Чому чайник пахне пластмасою і як з цим боротися?

Чому чайник пахне пластмасою і як з цим боротися?

Побутова техніка вже давно увійшла до нашого побуту і допомагає організувати його найкращим чином, як велика техніка, так і дрібна. Давайте сьогодні поговоримо про таку невелику, але значущу техніку, як електрочайник. З якими проблемами можна зіткнутися при його використанні.

Як підтримувати свіжість в чайнику

Дуже часто користувачі не знають, як позбутися запаху в чайнику. Як правило, цей неприємний запах, який багато хто чує – це запах пластику. Почути його ви можете навіть у магазині, діставши чайник із прилавка. У такому разі не варто купувати таку техніку. Але якщо раптом так сталося, що ви купили такий чайник або вам його подарували, то вам буде цікаво дізнатися про методи, які допоможуть вам усунути запах пластмаси в чайнику. Таких методів є декілька:
1. Потрібно взяти 3-4 лимони та видавити з них сік у електрочайник. Потім заповнити чайник водою до максимальної позначки та включити його, щоб ця суміш закипіла. Після того, як вода із соком лимона закипить і прилад вимкнеться, потрібно залишити його на 12 годин. Після закінчення цього часу потрібно буде ще раз закип'ятити цю суміш. За бажанням, такі дії можна зробити кілька разів.
Чистка чайника лимоном
2. Другий спосіб також із використанням лимона, тільки не з його соком, а з шкіркою. Але, врахуйте, що шкірки має бути багато, десь пів чайника. Потрібно також залити все водою до максимальної позначки і закип'ятити. Якщо після першого разу запах все ж таки не пішов, можна повторити процедуру.
Чистимо чайник оцтом і харчовою содою
3. Також, щоб усунути запах пластику з чайника, можна скористатися оцтом. Потрібно розвести невелику кількість оцту з водою і закип'ятити. Після такої процедури обов'язково добре вимийте чайник, щоб оцет не потрапив комусь у напій.
4. Ну і останній спосіб, який допоможе забрати запах, якщо чайник пахне пластиком – це сода. Засипаємо в чайник 3 столові ложки харчової соди і заливаємо все це великою кількістю води. Далі кип'ятимо кілька разів і даємо постояти. Після цього також потрібно ретельно помити пристрій.
Якщо ви все це зробили, але все одно новий чайник пахне пластиком, то тут лише два варіанти: або віднести його назад до магазину, або викинути. Адже здоров'я ваше та ваших рідних набагато важливіше, ніж така техніка.
 

Методи боротьби з запахом пластика в чайнику

Як позбутися від запаху пластику в чайнику?
Існує ще кілька дієвих способів:
Підручні засоби для чищення чайника
1. Заливаємо повний води чайник і засипаємо в нього 50 г лимонної кислоти, все кип'ятимо. Залишаємо це все на ніч, а вранці ретельно вимиваємо прилад.
2. Непоганим помічником у боротьбі з неприємним запахом із чайника також є і лавровий лист. Додаємо його у воду і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Далі зливаємо всю воду і добре промиваємо чайник.
3. Пляшка напою «Спрайт» - це також дієвий метод, якщо чайник смердить пластиком. Заливаєте всю пляшку напою в електрочайник і кип'ятите, а потім залишаєте на 9 годин.
4. Якщо все вище перераховане все ж таки не допомогло, і ви всеодно шукаэте, як прибрати запах пластику з чайника, то варто скористатися спеціальними миючими засобами.
Спеціальні засоби для очищення чайників
5. Аналогічно всім способам потрібно додати в чайник приготовлений розчин і прокип'ятити. Після такого методу чищення потрібно ще кілька разів прокип'ятити в чайнику звичайну воду і злити її. Будьте при цьому уважні, адже якщо ви використовували серйозні хімічні речовини, то потрібно добре вимивати чайник, адже ця хімія може зашкодити вашому здоров'ю.

Позбавляємося від затхлого запах в електрочайнику

Заливаємо в чайник фільтровану воду
Крім того, що чайник смердить пластмасою, в ньому ще може бути затхлий запах. Такий запах з'являється виключно з вини користувачів. Поширена причина - це вода, що застоялася в чайнику. Досить часто користувачі забувають міняти воду в приладі, а просто постійно доливають нову і знову це кип'ятять. Також причина може бути як водопровідна вода. Коли вода поганої якості, то після кип'ятіння її в електрочайнику на його нагрівачі та стінках залишається багато накипу, в якому розмножуються шкідливі бактерії та з'являється неприємний запах.
Усунути такий запах може допомогти лимонна кислота. Засипте її в чайник, залийте водою і все це прокип'ятіть. Також можна взяти звичайний цукор. Покласти 2 столові ложки цукру в сухий чайник на ніч, а вранці промити чайник з використанням лимонного соку.
Не варто постійно наливати повний чайник води, щоб вона там застоювалася. Краще налити води стільки, скільки вам знадобиться зараз. Якщо у пристрої утворюється осад, його потрібно постійно вимивати, а сам чайник тримати відкритим.

Причини того, що чайник має неприємний запах

Причиною того, що електричний чайник пахне пластмасою, може бути:
- не повністю прибрали масло після його виробництва;
- у герметично закритому пакеті залишилися залишки пластику та хімії;
- ще причина негативного запаху в тому, що виробники не пошкодували пластифікатора в корпус, щоб довше прослужив;
- виробник використовує неякісні барвники для пластику, таке, як правило, можна зустріти якщо чайник дешевий, китайського виробництва.
Виходячи з вищевикладеного, можна сказати наступне, що запах причиною, якого є перші два пункти, з часом вивітритися і не загрожує вашому здоров'ю. А ось запах, причиною якого є два останні пункти, нікуди не подінеться, і таким чайником безпечніше не користуватиметься.

Чи можна повернути прилад в магазин

Чайник пахне пластиком, як повернути?
Якщо ви придбали новий чайник і тепер думаєте, як прибрати запах пластмаси з чайника, спробуйте скористатися вище описаними нами способами. Якщо вони не дали жодного результату, і запах пластику в чайнику залишився, то варто звернутися в магазин, де ви його купували (звичайно якщо не пройшло багато часу з моменту покупки техніки).
Багато користувачів не хочуть так робити, займатись поверненням товару, а просто купують нову техніку. Але так робити, не варто, адже потрібно, щоб продавці бачили кількість скарг покупців та прибирали неякісний товар із магазинів.

Автор: Майстер Плюс

Фото: