Ремонт-Р - Як вибрати посудомийну машину?

Як вибрати посудомийну машину?

Як вибрати посудомийну машину?

Вбудована посудомийна машина
 

Як правильно доглядати посудомийну машину

Найбільш проблематична робота для кожної господині – це миття посуду. І насправді можна зрозуміти чому, адже це не особливо приємний процес, та й по часу затратний. А ще й буває таке, що посуд потрібно мити пару разів на день, тоді зовсім сум, адже мало того, що часу йде багато, та ще й руки постійно у воді та в миючому засобі, що потім не дуже добре позначається на шкірі рук. Так от, можна полегшити цю складну працю, якщо взяти собі на кухню посудомийну машину. Ця помічниця вас дуже виручатиме. Тому якщо у вас на кухні немає ще посудомийної машини, то настав час задуматися про її покупку, тим більше, що сьогодні цей побутовий прилад – це потреба а не розкіш. Але, перед тим, як купити посудомийну машину, потрібно знати, як правильно її вибрати і на що потрібно звернути увагу перед покупкою. Пропонуємо до вашої уваги нашу статтю, в якій ми постараємося докладніше викласти інформацію про посудомийні машини.

Чому потрібно купити додому посудомийну машину

Насправді посудомийна машина має низку переваг, що стають вагомим аргументом при купівлі даного побутового приладу. І ось найголовніші з них:
1. Вам не потрібно буде більше мочити свої руки, процес миття посуду відбувається автоматично, та й, причому вам навіть не потрібно бути при цьому. Все, що вам потрібно це завантажити прилад посудом, вибрати потрібну програму і натиснути кнопку «Старт».
2. Якщо у вас в будинку немає гарячого водопостачання, нічого страшного в цьому немає, для роботи посудомийної машини наявність гарячої води не потрібна, вона гріє воду сама.
3. Використання посудомийної машини дозволяє значно скоротити витрату холодної води, адже при миття посуду вручну води використовується втричі більше, ніж її споживає посудомийка.
4. У посудомийній машині ви можете використовувати сильніші миючі засоби, чого не можна зробити при ручному митті, оскільки ці засоби можуть бути шкідливими для шкіри рук.
5. Полоскання посуду в посудомийці відбувається водою високої температури, а це дозволяє повністю змити всі миючі засоби з посуду.

Розміри та типи посудомийних машин

Посудомийні машини діляться на два види - посудомийні машини, що вбудовуються, і посудомийки, що вільно стоять. Перший тип посудомийних машин ділитися ще на два підвиди - повновбудовувані, це посудомийні машини, панель управління яких розташована на верхньому ребрі їх дверцят. І посудомийні машини, що частково вбудовуються, панель управління в такому приладі залишається видимою.
Посудомийка стандартного розміру
Що стосується розміру, то за цим параметром посудомийки також поділяються на три типи:
1. Стандартні посудомийні машини. Це прилад, який чудово підійде для сім'ї, в якій проживає близько п'яти осіб. У цій посудомийці можна вимити від десяти до тринадцяти комплектів посуду. Прилади даного типу мають велику кількість додаткових функцій та режимів роботи. Що дуже зручно та практично.
2. Вузькі посудомийні машини. Даний тип посудомийок дешевше, ніж стандартна, ідеальний варіант, якщо у вас кухня середніх розмірів. У такій машині можна помити від восьми до десяти комплектів посуду. Вузькі посудомийні машини пропонують на ринку найчастіше виробники Bosch, Siemens та Electrolux.
Вузька посудомийка
3. Компактні посудомийні машини . Це чудовий варіант, якщо у вас маленька кухонька і місце просто обмаль. У таких приладах можна вимити трохи більше восьми комплектів посуду. Така посудомийка може бути вбудована в шафу або встановлена ​​на тумбочці або на столі. У ньому немає додаткового функціоналу. А найпростіший мінімальний набір функцій. Ціна дешевша, ніж вузьких посудомийних машин. Це просто знахідка для невеликих сімей чи холостяків.

Економічні посудомийні машини

Насправді, якщо розглядати посудомийну машину за європейськими стандартами, вони поділяються на 7 класів енергоспоживання. Ці класи енергоспоживання позначають латинськими літерами від "А" до "G". Що б ви розуміли, що чим вищий клас, то менше споживає електрики прилад. Економічні посудомийні машини класів "А", "B" та "C". Середнє споживання електрики машин «D» і «E». І найбільше споживають електрики посудомийні машини F і G. Якщо говорити про класи «D» – «G», то це посудомийні машини старіших моделей. І на клас енергоспоживання треба звертати увагу, адже якщо взяти машинку класу «А» та машинку класу «С», з аналогічним функціоналом, то перша буде економнішою на відсотків тридцять.

Стандартний функціонал приладу

посудомийка зі стандартним функціоналом
Йдучи в магазин побутової техніки, ви повинні розуміти, що посудомийки відрізняються не тільки дизайном і ціною, але й у кожної є свій функціонал. Найпростіші посудомийні машини, так би мовити, мають стандартний набір функцій, до якого входить:
- попереднє миття посуду. Має на увазі змивання з посуду залишків їжі;
- процес миття посуду. Мається на увазі миття посуду в гарячій воді з використанням миючого засобу;
- процес сушіння посуду. Посуд у машині повністю висушується за рахунок гарячого повітря.
Якщо у вас дозволяє бюджет, то ви можете подивитися дорожчі моделі, в яких вже розширено функціонал:
- миття посуду при високій температурі, це в межах 75 t Цельсія;
- можливість мити в посудомийці крихкі прилади, у такому разі вода підігрівається до температури не більше 40 t Цельсія;
- функція «Швидке миття» - це мається на увазі миття посуду після рідкої їжі і відразу після їжі.
посудомийка з розширеним функціоналом
Багатьох цікавить споживання посудомийної води, так ось, як правило, посудомийна машина споживає за один цикл миття посуду чотирнадцять - сімнадцять літрів води, це якщо температурний режим 60-65 t Цельсія.

Додаткові функції

Як ми вже говорили, що в магазинах є великий вибір посудомийних машин, і всі вони відрізняються один від одного. Так ось, ми вам трохи розповімо про додатковий функціонал посудомийних машин. Додатково у приладі можуть бути такі функції:
- функція «Самоочищення»;
- функція «Захист від дітей»;
- функція «Відстрочка старту»;
- Можливість регулювати висоту верхнього кошика приладу;
- захист від протікання, функція називається «Aqua Stop»;
- Можливість завантажити в прилад половину належного.
Варто розуміти, купуючи прилад, що підключається до забору води і до зливу, тобто каналізації. Зверніть увагу, що від машини до зливу повинно бути не більше півтора метра.
Підключення посудомийки до води
Шланг

Особливості самих ходових моделей

У посудомийних машинах є деякі особливості, що дозволяють зробити їх використання більш комфортним та практичним. До таких зручностей належить:
- освітлення камери посудомийної машини;
- дверцята посудомийної машини фіксуються на різних рівнях;
- у машинці є теплообмінник, що дозволяє економити електрику;
- є спеціальні знімні насадки для розбризкування;
- фільтр посудомийки, що сам очищується;
- усі деталі посудомийної машини виготовляються із високоякісної нержавіючої сталі, що дозволяє їм довго служити;
- регульовані ніжки дають можливість встановлювати посудомийну машину, навіть не ідеально рівної поверхні.
Внутрішня будова посудомийки

Як правильно доглядати посудомийну машину

Якщо ви хочете, щоб посудомийна машина працювала якомога довше, слід знати, як правильно доглядати її:
- іноді необхідно очищати фільтр і мити корзину;
- необхідно використовувати спеціальні засоби, призначені для догляду за посудомийною машиною, адже на її внутрішніх частинах теж залишається жир;
Засоби для догляду за посудомийкою
- доглядати варто не лише за внутрішньою частиною приладу, а й за її корпусом, його хоча б раз на тиждень потрібно протирати вологою ганчіркою. І, звичайно ж, не забувайте про ущільнювач на дверцятах.
Якщо правильно і своєчасно доглядатимете посудомийну машинку, то і служитиме вона буде вам довго без жодних проблем і турбот.

Автор: Майстер Плюс

Фото: