Ремонт-Р - Які побутові прилади ламаються найчастіше і що спричиняє поломку?

Які побутові прилади ламаються найчастіше і що спричиняє поломку?

Які побутові прилади ламаються найчастіше і що спричиняє поломку?

Сьогодні навіть важко уявити наше життя без побутової техніки. Всі вже давно звикли до того, що побутові турботи не так завантажують нас. Адже вся побутова техніка і створювалася саме для цього, щоб автоматизувати роботу по дому якомога максимально. Користувачі вже звикли до цього комфорту та легкості, і як же цього комфорту не вистачає, коли той чи інший прилад дає збій у своїй роботі. А поломки з побутовою технікою трапляються і це зрозуміло, адже якою б якісною вона не була, все одно є багато причин, через які побутові прилади виходять з ладу.
Побутова техніка вдома
Але сумувати з приводу поломки побутової техніки не варто, адже нині можна виконати якісно та оперативно ремонт побутової техніки навіть вдома. Так, що турбуватися господаркам не варто, вони не залишаться надовго без своїх вірних помічниць.
Багатьох цікавить, яка ж побутова техніка ламається найчастіше і що спричиняє це? У цій статті ми спробуємо вам розповісти про цей рейтинг і дамо поради, як уберегти свою техніку від передчасного виходу з ладу. Тож почнемо!

Перше місце в цьому рейтингу займають пилососи

Порохотяг
Фахівці сервісних центрів в один голос стверджують, що з усієї побутової техніки найчастіше ламаються пилососи, і причиною цього є неправильна експлуатація побутового приладу. Як бачите виною тому, що пилосос зламався, найчастіше стаємо ми самі. Купуючи новий прилад обов'язково потрібно ознайомитися з інструкцією з використання, навіть це найпростіший прилад, з яким ви розумієте, як поводитися.
Щоб пилосос працював довго і був справний, потрібно його правильно використовувати та правильно доглядати за ним. Для цього потрібно вчасно звільняти пилозбірник від сміття, не використовуйте довго пилосос, це може призвести до перегріву, а якщо часто буде перегрів, то вийде з ладу мотор пилососа.
Фільтри для пилососу
Ще пилососи часто ламаються, коли в електричній мережі відбуваються часті перепади напруги.

Друге місце у рейтингу поломок посідає пральна машина

Пральна машина
І як би ви не дивувалися, але найчастіше з ладу виходять пральні машини насамперед через неправильне поводження з ними. А ще поломки трапляються через воду, яку використовує пральна машина для прання. Вся справа в тому, що вода жорстка і від неї на нагрівальному елементі та інших вузлах утворюється накип, який з часом призводить до того, що деталі, на яких вона утворюється, швидко виходять з ладу.
Засоби для чищення ПМА
Звичайно, якщо машинка зламалася, то без неї, як без рук. І відразу ж користувач у такому разі починає шукати фахівців, які виконають якісний та терміновий ремонт пральної машини за доступною ціною.
Згубно на роботу пральної машини впливають і часті перепади напруги електричної мережі. Часті перепади напруги призводять до перегорання плат та виходу з ладу електроніки. А без електроніки пральна машина не зможе виконувати всі покладені на неї функції. Тому ви, як власник побутового приладу, повинні зробити все можливе, щоб ваша пральна машина без перебоїв у роботі служила вам багато років. Для цього намагайтеся використовувати прилад правильно, не перевантажувати його та не запускати прання з одним рушником. Щоб убезпечити прилад від перепадів напруги, можна використовувати спеціальний прилад, що встановлюється на розетку, куди підключена пральна машина. А з жорсткою водою варто розпочинати боротьбу відразу, з першого використання пральної машини, для цього необхідно користуватися спеціальними засобами, що пом'якшують воду. Не варто вводити себе в обман, довіряючи рекламі. Ці засоби не запобігають накипу, і не видаляють його, вони просто потрібні, щоб пом'якшувати воду, і, звичайно ж, тоді накипу буде менше і деталі пральної машинки прослужать вам довше.

Третє місце у рейтингу поломок посідає холодильник

Холодильники
Перший ворог холодильника – це перепади напруги в електричній мережі. Саме з цієї причини найчастіше і ламаються холодильники та морозильні камери. Ще холодильники ламаються, якщо до них не ставляться дбайливо, ви встановили прилад поблизу, до приладів, що випромінюють тепло тощо. Не «примушуйте» свій холодильник працювати на зношування, це може погано позначитися на роботі компресора холодильника. Намагайтеся вчасно розморожувати холодильник і проводьте своєчасне прибирання в ньому. Якщо ви дотримуватиметеся найголовніших правил щодо догляду за холодильником та користуванням ним, то найближчі років сім турбуватися про його ремонт не потрібно буде.

І останнє у списку – дрібна побутова техніка

Дрібна побутова техніка
Багато хто може з нами не погодитися. А як же, наприклад, електричні чайники? Воно начебто і так, але ми віднесли ці прилади на останнє місце, оскільки саме ці прилади мають найменший гарантійний термін. До речі, якщо говорити про дрібну побутову техніку, то деякі прилади, які мають гарантію в один рік, працюють більше п'яти років без заміни деталей і без жодних збоїв у роботі.
На сучасній кухні дуже багато дрібної побутової техніки: чайники, праски, кавоварки, м'ясорубки, кухонні комбайни, мікрохвильові печі, блендери, міксери та багато інших.
Праска у неробочому стані
Ці прилади теж іноді приносять клопіт своїм господарям. Якщо прилад ламається, то, звичайно ж, хочеться його здати в ремонт мікрохвильової печі або чайника, і продовжувати після ремонту ним користуватися. Але, в деяких випадках ремонт не виправданий, тому що купити новий прилад буде дешевшим, ніж виконати ремонт старого.
А щоб не довелося робити вибір між покупкою та ремонтом, потрібно брати до уваги всі нюанси, що прописані в інструкції до приладу. А ще тримати прилад у чистоті, не перевантажувати його та використовувати лише за призначенням
Якщо ви дотримуватиметеся найголовніших, і як бачите найпростіших правил експлуатації, то жодних проблем при користуванні побутовою технікою у вас не буде.
Вдалих покупок!

Автор: Майстер Плюс

Фото: